Νομικά Υπόχρεοι

Διαχείριση Αποβλήτων

Το 2003 αποτέλεσε μια χρονιά σταθμό για τη χώρα μας, όσον αφορά στον τομέα της Ανακύκλωσης, καθώς ο Νόμος 2939/01 υποχρέωσε πλέον όλες τις επιχειρήσεις που εισάγουν, παράγουν και διαθέτουν στην εγχώρια αγορά αυτών, συσκευασμένα προϊόντα, να μεριμνούν για τη συλλογή και ανακύκλωση των συσκευασιών τους.

Αναλυτικότερα, στην εν λόγω νομοθεσία υπόκεινται οι πρωτογενείς, δευτερογενείς και τριτογενείς συσκευασίες που διακινούνται στην ελληνική αγορά, τα απόβλητα των συσκευασιών από όλες τις πηγές (βιομηχανία, εμπόριο, γραφεία, καταστήματα, υπηρεσίες, νοικοκυριά κ.λπ.).

Ποιοί είναι οι υπόχρεοι σύμφωνα με το Νόμο 2939/01;

Σύμφωνα με το Ν. 2939 υπόχρεοι «διαχειριστές συσκευασίας» είναι:
A. Οι παραγωγοί και εισαγωγείς πρώτων υλών.
B. Οι παραγωγοί και εισαγωγείς συσκευασμένων προϊόντων τα οποία διατίθενται στην Ελληνική αγορά, δηλαδή οι υπόχρεοι Συσκευαστές.
Γ. Οι Διακινητές, δηλαδή όσοι εμπορεύονται συσκευασμένα προϊόντα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτοί ταυτίζονται με τους συσκευαστές, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των Σούπερ Μάρκετ.

Πώς να συμβληθείτε

Χρήσιμες Πληροφορίες

Για να γίνει μία εταιρία Mέλος στην Αφοι Τσερκεζιδη Ο.Ε. υποχρεούται να υπογράψει τη Σύμβαση Συμμετοχής, η οποία έχει διάρκεια ενός έτους.

Την παραπάνω Σύμβαση Συμμετοχής πρέπει να υπογράψουν όλοι όσοι διαθέτουν στην Ελληνική αγορά συσκευασμένα προϊόντα και είναι:

Εισαγωγείς ή/και παραγωγοί αυτών
Κάτοχοι προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (Βrand Owners/Private label products)

Με την υπογραφή της σύμβασης, το κάθε Mέλος εκπληρώνει τη νομική του υποχρέωση και μπορεί να χρησιμοποιεί το πανευρωπαϊκό «πράσινο σήμα» στις συσκευασίες που διακινεί στην ελληνική αγορά.

Χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες?

Είστε εταιρία ή ιδιώτης και χρειάζεστε επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με τις υπηρεσίες μας; Επικοινωνήστε μαζί μας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης είναι διαθ

6946564165

Ωράριο λειτουργίας 9:00-18:00

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Η ανακύκλωση είναι δείγμα πολιτισμού, είναι προστασία του συνανθρώπου μας αλλά και του πλανήτη στον οποίο κατοικούμε.

Εντάξου κι εσύ μαζί μας και σώσε το περιβάλλον.

Τηλεφωνική επικοινωνία 23109734000